Over MWords

Ik ben Mireille Wijnker: 38 jaar, getrouwd, moeder van twee kinderen (7 en 5 jaar) en baasje van kater Chef. Ik schrijf, redigeer en corrigeer jouw teksten. Of je nu ondernemer, particulier, scholier of student bent. Bij Tekstbureau MWords kun je onder andere terecht voor (SEO) webteksten, interviews, redactionele artikelen, uitnodigingen, scripties, verslagen en essays. Ik woon en werk in Obdam, maar mijn werk kent geen (dorps)grenzen. Letterlijk. Mijn opdrachten komen uit heel het land. En figuurlijk. Want ik denk graag vérder. Over wat jij met je teksten wilt bereiken, wie jouw doelgroep is en wat voor tekst daar het beste bij past. Nog een fijne bijkomstigheid: ik werk snel, nauwkeurig en kom mijn afspraken altijd na. Van mij krijg je een tekst die raakt. Je hebt mijn woord.

Debuut: Betrapt

Als klein meisje op de basisschool wilde ik later maar één ding: schrijfster worden. Schriften vol verhalen schreef ik en geloof het of niet: mijn lievelingsvak was dictee. Toen het platform ‘Hyves’ nog bestond, begon ik met bloggen. Dat was destijds lang niet zo populair als nu. Op een gegeven moment sneuvelde Hyves en daar eindigde ook mijn blog. Tot een paar jaar geleden. Het schrijven begon weer te kriebelen en zo ontstond het idee om een nieuwe blog te starten én het opzetten van mijn eigen tekstbureau. Mijn droom is altijd geweest om ooit mijn eigen boek te publiceren en die droom is op 11 februari 2023 werkelijkheid geworden! Op die datum is namelijk mijn eerste Young Adult thriller Betrapt gelanceerd bij Godijn Publishing.

MWords?

De naam MWords is ontstaan toen ik mijn blog op Cest-Moi-Mireille begon. Het is een speling van mijn initialen MW (Mireille Wijnker) en wat ik graag doe: spelen en werken met woorden. Mijn Woorden. MWords dus.

Achtergrond / Cv

Mijn tekstbureau bestaat sinds april 2018. Sinds november 2023 ben ik 100% freelancer. Daarvoor heb ik verschillende communicatiefuncties gehad:

Na het VWO heb ik Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd, met als afstudeerrichting Commerciële Communicatie & Voorlichting. In mijn studententijd keek ik al regelmatig scripties en essays van medestudenten na. Na mijn studie werkte ik als redacteur/journalist voor de nieuwsredactie van WebRegio.nl en als medewerker marketing & communicatie bij verzekeraar Univé. Daarna heb ik vijf jaar bij Delta Lloyd (nu Nationale-Nederlanden) communicatieadvies gegeven en allerlei teksten geschreven. In 2018 heb ik bij gemeente Purmerend wethouders en andere collega’s geïnterviewd en redactionele artikelen en persberichten geschreven. Je leest het goed: dat was ook het jaar waarin ik mijn tekstbureau oprichtte. Sinds 29 november 2018 mag ik mij bovendien SEO-tekstschrijver noemen (SEO certificaat: zie pdf of weblink). Vanaf februari 2019 werkte ik als content specialist bij UWV. Daar hield ik interviews met collega’s, directie en klanten, schreef ik artikelen voor het intranet en magazines (print en digitaal) en was ik eindredacteur voor deze magazines.

Sinds november 2023 ben ik 100% freelancer!

Samenwerken?

Denk je nu: jeetje, heb je dan nog wel tijd voor mij? Altijd! Schrijven is mijn werk, maar ook een hobby. Ik doe dit waar en wanneer ik maar kan en deel mijn uren flexibel in. Heb je een spoedklus? Stuur een appje en ik ga direct voor je aan de slag. Ik vind het leuk om van ingewikkelde materie een begrijpelijk en prettig leesbaar verhaal te maken. Voor mij maakt het niet uit in welke branche jouw onderneming zich bevindt, of welke opleiding je volgt: ik kan elk onderwerp snel eigen maken. Wil je meer weten over mij? Lees het interview dat Digital Minds met mij hield over onze duurzame samenwerking. Benieuwd naar mijn werk? Bekijk dan mijn portfolio. Ben je overtuigd, heb je een klus die geklaard moet worden en wil je samenwerken? Neem dan contact met mij op. Graag tot snel!