Over MWords

Mijn naam is Mireille Wijnker. Ik schrijf, redigeer en corrigeer jouw teksten. Of je nu ondernemer, particulier, scholier of student bent. Bij Tekstbureau MWords kun je onder andere terecht voor (SEO)webteksten, interviews, redactionele artikelen, uitnodigingen, scripties, verslagen en essays. Ik woon en werk in Obdam, maar mijn werk kent geen (dorps)grenzen. Letterlijk. Mijn opdrachten komen uit heel het land. En figuurlijk. Want ik denk graag vérder. Over wat jij met je teksten wilt bereiken, wie jouw doelgroep is en wat voor tekst daar het beste bij past. Nog een fijne bijkomstigheid: ik werk snel, nauwkeurig en kom mijn afspraken altijd na. En deadlines? Daar schrik ik zeker niet van terug. Ik ga graag de samenwerking met je aan!

 

Kleine schrijfster

Als klein meisje op de basisschool wilde ik later maar één ding: schrijfster worden. Schriften vol verhalen schreef ik en geloof het of niet: mijn lievelingsvak was dictee. Mijn droom was (is) om ooit een eigen boek te schrijven en uit te geven. Zover is het nog niet, maar de passie voor het schrijven is altijd gebleven. Toen het platform ‘Hyves’ nog bestond, begon ik met bloggen. Dat was destijds lang niet zo populair als nu. Op een gegeven moment sneuvelde Hyves en daar eindigde ook mijn blog. Tot een jaar geleden: het schrijven begon weer te kriebelen en zo ontstond het idee om een nieuwe blog te starten én het opzetten van mijn eigen tekstbureau.

Het ontstaan van Tekstbureau MWords

De naam MWords heb ik bedacht toen ik mijn blog op Cest-Moi-Mireille begon. Het is een speling van mijn initialen MW (Mireille Wijnker) en wat ik graag doe: spelen en werken met woorden. Mijn Woorden. MWords dus.

Ervaring

Na het VWO heb ik Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd, met als afstudeerrichting Commerciële Communicatie & Voorlichting. In mijn studententijd keek ik al scripties en essays van medestudenten na. En ook nu word ik regelmatig gevraagd om sollicitatiebrieven, websites en andere artikelen te redigeren en/of te corrigeren. Professioneel schrijven heb ik geleerd tijdens mijn werk als redacteur op een nieuwsredactie en als medewerker marketing & communicatie bij een verzekeraar. Daarna heb ik vijf jaar bij een grote, beursgenoteerde financiële dienstverlener communicatieadvies gegeven en allerlei teksten geschreven. Van gespreksverslagen met directieleden en samenvattingen van jaarcijfers, tot ‘softnieuws’ en interviews met collega’s. De grootste uitdaging? Ingewikkelde (financiële) materie begrijpelijk en eenvoudig leesbaar maken voor collega’s. Zodat iedereen het snapt. Want formeel taalgebruik is niet altijd de juiste toon. Sinds februari 2019 werk ik als Content Specialist bij UWV. Tot slot mag ik mij sinds 29 november 2018 ook SEO-tekstschrijver noemen (SEO certificaat: zie pdf of weblink).

Wil je meer weten over mijn werk? Bekijk dan mijn portfolio.