Portfolio

Ben je nieuwsgierig naar mijn werk? Kijk dan gauw hieronder wat ik tot nu toe heb gedaan. Spreekt dit je aan? Neem dan contact met mij op.

Opdrachten Tekstbureau MWords

Een greep uit mijn meest recente opdrachten:

Redigeren websiteteksten sportonderneming
Voor mijn sportinstructrice die onlangs haar eigen sportonderneming is gestart, heb ik de teksten voor haar website geredigeerd. De teksten waren als best goed, maar mochten nog nét iets aantrekkelijker. Met mijn ervaring als deelneemster aan haar lessen kon ik mij goed verplaatsen in wat bezoekers van de website willen lezen/zien. Daarnaast heb ik haar advies gegeven voor het uitbreiden van de teksten. Het resultaat zie je op JustSport.nl. Reactie na afloop: ‘Bedankt voor je snelle service en waardevolle advies. Mede dankzij jou kon mijn website snel live!’

Voor JustSport heb ik ook een blog en een redactioneel artikel geschreven:

Herschrijven teksten website bezoekerscentrum De Poelboerderij
In opdracht van Saan Media uit Assendelft heb ik de teksten van de website van Bezoekerscentrum De Poelboerderij herschreven. Van Saan Media kreeg ik een globale opzet van de te herschrijven teksten. Vervolgens heb ik een medewerker van het bezoekerscentrum geïnterviewd en hebben we samen, stap voor stap, alle webpagina’s bekeken. Naast ik de teksten heb herschreven, heb ik ook een advies uitgebracht voor te ondernemen stappen om de website nóg beter te maken. Het resultaat zie je op bezoekerscentrumpoelboerderij.nl. Reactie na afloop: ‘Ze waren heel blij met de teksten. We gaan nu de volgende stappen zetten om de website aan te passen.’ 

Schrijven nieuwe teksten website levenscoach
Voor iemand die onlangs haar eigen coachingspraktijk is gestart, mocht ik de teksten voor haar gloednieuwe website schrijven. Ik heb haar geïnterviewd om informatie op te halen en we hebben overlegd over de indeling van haar website (die een andere partij heeft gebouwd). Het resultaat zie je op Elsvanouwerkerk.com. Reactie na afloop: ‘De teksten zijn helemaal perfect, precies zoals ik ben. Ik ben er heel erg blij mee. Ik heb echt het gevoel dat ik daadwerkelijk kan uitdragen wat er staat’.

Redigeren scriptie klachtenafhandeling
Voor een man uit Heerenveen die dringend hulp nodig had bij zijn scriptie ben ik aan de slag gegaan met de spelling, grammatica, opbouw en structuur van de scriptie. En hoewel ik in principe niets verander aan de inhoud, ontdekte ik drie verschillende hoofdvragen en een onlogische volgorde van de deelvragen. Ook die heb ik dus – na overleg – aangepast. Reactie na afloop: ‘Ik heb vorige week mijn scriptie verdedigd en ik ben geslaagd met een 7. Helemaal top! Juist jij hebt mij op het juiste pad gebracht. Dank daarvoor!’

Reviewen website tekstschrijfster
Voor een tekstschrijfster die ik leerde kennen in een Facebookgroep voor redacteuren heb ik de website doorgenomen en haar feedback gegeven (functioneel en tekstueel). Reactie na afloop: ‘Bedankt voor je snelle werk! Ik heb er een beetje doorheen gebrowst en ik vermoed dat ik hier heel veel aan ga hebben. In het weekend wil ik de tekst van de website gaan aanpakken. Ik heb er zin in, want ik heb gezien dat je zinnige feedback hebt gegeven.’ 

Herschrijven sollicitatiebrieven
Het schrijven van een goede sollicitatiebrief kan soms best lastig zijn. Inmiddels heb ik al heel wat werkzoekenden geholpen met het herschrijven van hun brief. Ik kijk dan gelijk ook even naar het cv, zodat je een mooi geheel hebt. Meest recente reactie na afloop: ‘Super bedankt voor je hulp met het schrijven van de brieven en goede adviezen! Je kunt mij toevoegen aan je vaste klanten lijst, want ik heb je werkwijze als vertrouwd en prettig ervaren.’

Samenwerking

Met een paar opdrachtgevers ben ik een vaste samenwerking aangegaan:

Digital Minds, Heerhugowaard
Bij Digital Minds mag ik mij vaste schrijver van het team noemen! Een fijne samenwerking met leuke opdrachten, waaronder een interview met mijzelf over mijn duurzame samenwerking met Digital Minds.

Acretia Media & Creatie, Zwaag
Ook met Acretia Media & Creatie heb ik goede band weten op te bouwen. Een greep uit de opdrachten:

  • De Boet: Voor dit tuincentrum in Hoogwoud heb ik onlangs meegewerkt aan het magazine. Zo heb ik onder andere het voorwoord uit naam van de eigenaren geschreven en meerdere korte teksten.
  • TuKiss: Voor deze gloednieuwe website heb ik alle teksten geschreven, onder andere op basis van een interview met een van de eigenaren. Een mooie klus, met een resultaat waar ik best trots op ben! Bij TuKiss.nl kun je online tulpen en pioenrozen rechtstreeks vanaf de teler laten bezorgen.
  • ToekomstGroep. Meerdere keren een Plan van Aanpak voor een aanbestedingstraject van woningen geredigeerd. Een flinke klus, waarbij ik meerdere hoofdstukken over service, onderhoud, flora & fauna en communicatie heb mogen redigeren en herschrijven.
  • Topcarpets.nl. Herschrijven 26 websiteteksten/productpagina’s: Kasten op maat, Raamdecoratie, en Vloeren.

ABN AMRO Verzekeringen, Zwolle
Via een oud-collega van Delta Lloyd kwam ik in contact met een content specialist bij ABN AMRO Verzekeringen. ABN AMRO Verzekeringen viel destijds onder Delta Lloyd, dus ik kende het bedrijf en een aantal collega’s daar al wel. Zij vroeg of ik mij bij het team van freelance tekstschrijvers wilde voegen, om artikelen te schrijven voor de zakelijke website. Het eerste interview is inmiddels geweest en zal ik binnenkort hier delen.

Simplus, Dordrecht
Via via kwam ik in contact met een accountmanager/adviseur van een specialistisch bedrijf in brandveiligheid. Hij had een brief en blog geschreven om een nieuw type brandblusser onder de aandacht te brengen en wilde de teksten graag nét iets pakkender geschreven hebben. Een leuke opdracht, die ik met succes heb afgerond. Inmiddels mag ik dit bedrijf als vaste klant beschouwen en ontvang ik regelmatig teksten die herschreven mogen worden.

Gepubliceerd werk Gemeente Purmerend

Voor mijn werk als Communicatieadviseur bij Gemeente Purmerend/Beemster mocht ik regelmatig stukken schrijven die in externe media zijn gepubliceerd. Ook schreef ik bijna dagelijks persberichten die naar zowel landelijke als lokale media werden gestuurd.

Ghostwriting voor burgemeester gemeente Beemster, gepubliceerd in Binnendijks
(klik 2x op de afbeelding om te vergroten)

                            


Publicaties in Purmerend Totaal, onderdeel van Purmerends Nieuwsblad

(klik op de afbeelding om het hele artikel (pdf) te openen)


Meer voorbeelden:

Blog

Iedere twee weken schrijf ik op persoonlijke titel over uiteenlopende, alledaagse onderwerpen. Dit vergt een andere, ‘lossere’ schrijfstijl dan voor zakelijke stukken. Ben je benieuwd naar deze stijl en wat mij op privégebied bezighoudt? Bekijk en volg dan mijn blog op cestmoimireille.wordpress.com.