Portfolio

Ben je nieuwsgierig naar mijn werk? Kijk dan gauw hieronder wat ik tot nu toe heb gedaan. Spreekt dit je aan? Neem dan contact met mij op.

Vaste samenwerkingen

Met een paar opdrachtgevers ben ik een vaste samenwerking aangegaan:

Voor ABN AMRO Verzekeringen schrijf ik artikelen voor ondernemers (MKB), voor de zakelijke website.

Sinds kort ben ik een van de tekstschrijvers van het ondernemersmagazine INTO Business. Hieronder lees je de artikelen die ik geschreven heb:

Lente 2024

Winter 2023

           

Herfst 2023

             

Bij Digital Minds mag ik mij vaste schrijver van het team noemen! Een fijne samenwerking met leuke opdrachten, waaronder een interview met mijzelf over mijn duurzame samenwerking met Digital Minds.

Voor Stichting Expertisecentrum Kinderopvang heb ik diverse teksten geredigeerd, herschreven en geschreven. Van brieven namens het bestuur tot artikelen voor de nieuwsbrief. Op de website van het Expertisecentrum zijn de volgende teksten gepubliceerd:

Ook met Acretia Media & Creatie heb ik goede band weten op te bouwen. Een greep uit de opdrachten:

  • De Boet: Voor dit tuincentrum in Hoogwoud heb ik onlangs meegewerkt aan het magazine. Zo heb ik onder andere het voorwoord uit naam van de eigenaren geschreven en meerdere korte teksten.
  • TuKiss: Voor deze gloednieuwe website heb ik alle teksten geschreven, onder andere op basis van een interview met een van de eigenaren. Een mooie klus, met een resultaat waar ik best trots op ben! Bij TuKiss.nl kun je online tulpen en pioenrozen rechtstreeks vanaf de teler laten bezorgen.
  • ToekomstGroep. Meerdere keren een Plan van Aanpak voor een aanbestedingstraject van woningen geredigeerd. Een flinke klus, waarbij ik meerdere hoofdstukken over service, onderhoud, flora & fauna en communicatie heb mogen redigeren en herschrijven.
  • Topcarpets.nl. Herschrijven 26 websiteteksten/productpagina’s.

Voor de website van De Fitte Medewerker heb ik teksten geschreven voor nieuwe activiteiten. De schrijfstijl moest voldoen aan de volgende vijf essentiële aspecten: persoonlijk, informeel, speels & frivool, uniek, concreet & nuchter.

 

Overige opdrachten

Redigeren websiteteksten sportonderneming

Voor een sportonderneming uit Heerhugowaard heb ik de teksten voor de website geredigeerd. De teksten waren als best goed, maar mochten nog nét iets aantrekkelijker. Met mijn ervaring als deelneemster aan de sportlessen kon ik mij goed verplaatsen in wat bezoekers van de website willen lezen/zien. Daarnaast heb ik advies gegeven voor het uitbreiden van de teksten. Het resultaat zie je op JustSport.nl. Reactie na afloop: ‘Bedankt voor je snelle service en waardevolle advies. Mede dankzij jou kon mijn website snel live!’  Voor JustSport heb ik ook een blog en een redactioneel artikel geschreven:

Herschrijven teksten website bezoekerscentrum De Poelboerderij

In opdracht van Saan Media uit Assendelft heb ik de teksten van de website van Bezoekerscentrum De Poelboerderij herschreven. Van Saan Media kreeg ik een globale opzet van de te herschrijven teksten. Vervolgens heb ik een medewerker van het bezoekerscentrum geïnterviewd en hebben we samen, stap voor stap, alle webpagina’s bekeken. Naast het herschrijven van de teksten, heb ik ook advies uitgebracht om de website nóg beter te maken. Het resultaat zie je op bezoekerscentrumpoelboerderij.nl. Reactie na afloop: ‘Ze waren heel blij met de teksten. We gaan nu de volgende stappen zetten om de website aan te passen.’ 

 

Schrijven teksten website levenscoach
Voor een coachingspraktijk heb ik teksten voor de gloednieuwe website geschreven. Ik heb de eigenaresse geïnterviewd om informatie op te halen en we hebben overlegd over de indeling van haar website (die een andere partij heeft gebouwd). Reactie na afloop: ‘De teksten zijn helemaal perfect, precies zoals ik ben. Ik ben er heel erg blij mee. Ik heb echt het gevoel dat ik daadwerkelijk kan uitdragen wat er staat’.

Redigeren scriptie klachtenafhandeling
Voor een man uit Heerenveen die dringend hulp nodig had bij zijn scriptie ben ik aan de slag gegaan met de spelling, grammatica, opbouw en structuur van de scriptie. En hoewel ik in principe niets verander aan de inhoud, ontdekte ik drie verschillende hoofdvragen en een onlogische volgorde van de deelvragen. Ook die heb ik dus – na overleg – aangepast. Reactie na afloop: ‘Ik heb vorige week mijn scriptie verdedigd en ik ben geslaagd met een 7. Helemaal top! Juist jij hebt mij op het juiste pad gebracht. Dank daarvoor!’

Reviewen website tekstschrijfster
Voor een tekstschrijfster die ik leerde kennen in een Facebookgroep voor redacteuren heb ik de website doorgenomen en haar feedback gegeven (functioneel en tekstueel). Reactie na afloop: ‘Bedankt voor je snelle werk! Ik heb er een beetje doorheen gebrowst en ik vermoed dat ik hier heel veel aan ga hebben. In het weekend wil ik de tekst van de website gaan aanpakken. Ik heb er zin in, want ik heb gezien dat je zinnige feedback hebt gegeven.’ 

Herschrijven sollicitatiebrieven
Het schrijven van een goede sollicitatiebrief kan soms best lastig zijn. Inmiddels heb ik al heel wat werkzoekenden geholpen met het herschrijven van hun brief. Ik kijk dan gelijk ook even naar het cv, zodat je een mooi geheel hebt. Meest recente reactie na afloop: ‘Super bedankt voor je hulp met het schrijven van de brieven en goede adviezen! Je kunt mij toevoegen aan je vaste klantenlijst, want ik heb je werkwijze als vertrouwd en prettig ervaren.’

 Publicaties in Purmerend Totaal, onderdeel van Purmerends Nieuwsblad
(klik op de afbeelding om het hele artikel (pdf) te openen)


 

Persoonlijke blog

Iedere twee weken schrijf ik op persoonlijke titel over uiteenlopende, alledaagse onderwerpen. Dit vergt een andere, ‘lossere’ schrijfstijl dan voor zakelijke stukken. Ben je benieuwd naar deze stijl en wat mij op privégebied bezighoudt? Bekijk en volg dan mijn blog op cestmoimireille.wordpress.com.