Portfolio

Ben je nieuwsgierig naar mijn werk? Kijk dan gauw hieronder wat ik tot nu toe heb gedaan. Spreekt dit je aan? Neem dan contact met mij op.

Opdrachten Tekstbureau MWords

Een greep uit mijn meest recente opdrachten:

Redigeren websiteteksten sportonderneming
Voor mijn sportinstructrice die onlangs haar eigen sportonderneming is gestart, heb ik de teksten voor haar website geredigeerd. De teksten waren als best goed, maar mochten nog nét iets aantrekkelijker. Met mijn ervaring als deelneemster aan haar lessen kon ik mij goed verplaatsen in wat bezoekers van de website willen lezen/zien. Daarnaast heb ik haar advies gegeven voor het uitbreiden van de teksten. Het resultaat zie je op JustSport.nl. Reactie na afloop: ‘Bedankt voor je snelle service en waardevolle advies. Mede dankzij jou kon mijn website snel live!’

Voor JustSport heb ik ook een blog en een redactioneel artikel geschreven:

Schrijven nieuwe teksten website levenscoach
Voor iemand die onlangs haar eigen coachingspraktijk is gestart, mocht ik de teksten voor haar gloednieuwe website schrijven. Ik heb haar geïnterviewd om informatie op te halen en we hebben overlegd over de indeling van haar website (die een andere partij heeft gebouwd). Het resultaat zie je op Elsvanouwerkerk.com. Reactie na afloop: ‘De teksten zijn helemaal perfect, precies zoals ik ben. Ik ben er heel erg blij mee. Ik heb echt het gevoel dat ik daadwerkelijk kan uitdragen wat er staat’.

Redigeren scriptie klachtenafhandeling
Voor een man uit Heerenveen die dringend hulp nodig had bij zijn scriptie ben ik aan de slag gegaan met de spelling, grammatica, opbouw en structuur van de scriptie. En hoewel ik in principe niets verander aan de inhoud, ontdekte ik drie verschillende hoofdvragen en een onlogische volgorde van de deelvragen. Ook die heb ik dus – na overleg – aangepast. Reactie na afloop: ‘Ik heb vorige week mijn scriptie verdedigd en ik ben geslaagd met een 7. Helemaal top! Juist jij hebt mij op het juiste pad gebracht. Dank daarvoor!’

Reviewen website tekstschrijfster
Voor een tekstschrijfster die ik leerde kennen in een Facebookgroep voor redacteuren heb ik de website doorgenomen en haar feedback gegeven (functioneel en tekstueel). Reactie na afloop: ‘Bedankt voor je snelle werk! Ik heb er een beetje doorheen gebrowst en ik vermoed dat ik hier heel veel aan ga hebben. In het weekend wil ik de tekst van de website gaan aanpakken. Ik heb er zin in, want ik heb gezien dat je zinnige feedback hebt gegeven.’ 

Herschrijven sollicitatiebrieven
Het schrijven van een goede sollicitatiebrief kan soms best lastig zijn. Inmiddels heb ik al heel wat werkzoekenden geholpen met het herschrijven van hun brief. Ik kijk dan gelijk ook even naar het cv, zodat je een mooi geheel hebt. Meest recente reactie na afloop: ‘Super bedankt voor je hulp met het schrijven van de brieven en goede adviezen! Je kunt mij toevoegen aan je vaste klanten lijst, want ik heb je werkwijze als vertrouwd en prettig ervaren.’

Samenwerking

Met een paar opdrachtgevers ben ik een vaste samenwerking aangegaan:

Digital Minds, Heerhugowaard
Bij Digital Minds mag ik mij vaste schrijver van het team noemen! Een fijne samenwerking met leuke opdrachten:

Acretia Media & Creatie, Zwaag
Ook met Acretia Media & Creatie heb ik goede band weten op te bouwen. Een greep uit de opdrachten:

  • ToekomstGroep. Meerdere keren een Plan van Aanpak voor een aanbestedingstraject van woningen geredigeerd. Een flinke klus, waarbij ik meerdere hoofdstukken over service, onderhoud, flora & fauna en communicatie heb mogen redigeren en herschrijven.
  • Topcarpets.nl. Herschrijven 26 websiteteksten/productpagina’s: Kasten op maat, Raamdecoratie, en Vloeren.

Simplus, Dordrecht
Via via kwam ik in contact met een accountmanager/adviseur van een specialistisch bedrijf in brandveiligheid. Hij had een brief en blog geschreven om een nieuw type brandblusser onder de aandacht te brengen en wilde de teksten graag nét iets pakkender geschreven hebben. Een leuke opdracht, die ik met succes heb afgerond. Inmiddels mag ik dit bedrijf als vaste klant beschouwen en ontvang ik regelmatig teksten die herschreven mogen worden.

Gepubliceerd werk UWV

Voor mijn werk als Content Specialist bij UWV houd ik mij voornamelijk bezig met interne communicatie. Hiervoor interview ik collega’s, ga ik mee op werkbezoeken en maak ik verhalen over het werk en de mensen. Daarnaast ben ik eindredacteur voor het magazine (digitaal & print) voor medewerkers.

Cover digitaal magazine

Cover print magazine
       

Gepubliceerd werk Gemeente Purmerend

Voor mijn werk als Communicatieadviseur bij Gemeente Purmerend/Beemster mocht ik regelmatig stukken schrijven die in externe media zijn gepubliceerd. Ook schreef ik bijna dagelijks persberichten die naar zowel landelijke als lokale media werden gestuurd.

Ghostwriting voor burgemeester gemeente Beemster, gepubliceerd in Binnendijks
(klik 2x op de afbeelding om te vergroten)

                            


Publicaties in Purmerend Totaal, onderdeel van Purmerends Nieuwsblad

(klik op de afbeelding om het hele artikel (pdf) te openen)


Meer voorbeelden:

Overig werk

Sinds mijn werk bij een nieuwsredactie in 2009 heb ik al veel interviews afgenomen en (nieuws)artikelen en persberichten geschreven. Ook in mijn voormalige functie als Communicatieadviseur bij een beursgenoteerde financiële dienstverlener heb ik veel (interne) stukken geschreven. Al dit werk kan ik helaas niet op deze plek publiceren, maar op verzoek kan ik dit wel tonen. Hieronder staan in ieder geval twee voorbeelden:

Blog

Iedere twee weken schrijf ik op persoonlijke titel over uiteenlopende, alledaagse onderwerpen. Dit vergt een andere, ‘lossere’ schrijfstijl dan voor zakelijke stukken. Ben je benieuwd naar deze stijl en wat mij op privégebied bezighoudt? Bekijk en volg dan mijn blog op cestmoimireille.wordpress.com.